Home
Genealogie
Weer
Foto/Video
Foto's
Oude fotocamera's
Video
Koi
Zendamateur
Contactformulier

   

      

De fotografie heeft altijd mijn belangstelling gehad. Het fotograferen begon met de box van mijn moeder.  

Mijn eerste camera was een  Agfa Click een 6x6 toestel waar ik 20 guldens voor moest betalen. De instel mogelijk heden waren beperkt wolkje, zonnetje en geelfilter.
Er werd er een contactafdrukkastje gemaakt, zodat ik zelf de foto’s kon afdrukken, zij het dat de maat van de foto’s 6x6 cm bedroeg.

Al snel kwam er een klein beeld camera. Toen begon het echte werk, na eerst de badkamer te gebruiken, maakte mijn vader een heuse donkere kamer op de zolder en met een vergrotingskoker uit de dump kwamen de eerst producties tot stand.

De kleinbeeldcamera werd opgevolgd door een spiegelreflex Praktica 1b met lichtmeting buiten  in het toestel.                 Daarna een Praktica’s super tl,  lichtmeting door de lens. Inmiddels werden ook kleurenfoto’s door mij ontwikkeld  en had ik een een camera voor zwart/wit en een voor kleur.

Later kwamen de toestellen op de markt met meer elektronica , mijn laatste analoge toestel is een Pentax ME  met zoomlens.

Intussen was ik ook al begonnen met filmen  dubbel 8 .                                                                                               

Dat was een 16mm film die je na 4 minuten moest omkeren liefst in een donkere ruimte, daar er anders niet veel minuten overbleven. Voordeel was dat je deze moest opwinden maar volgen Kruijf heeft elk voordeel zijn nadeel zo ook hier  je kon niet achter elkaar door filmen, af en toe opwinden.

Na een aantal jaren deed super 8 zijn intrede, dat was een verademing, klein handzaam motorzoom automatische belichting etc.

De intrede van de videocamera heb ik ook aan de lijve ondervonden. Een zware recorder om de nek, met een zeer grote lood accu’s en in de hand een nog grotere camera.

Dat gaat tegenwoordig een stuk makkelijker met de camera’s die alles opnemen wat je ziet, die de belichting en de afstand instellingen regelen.

Tegenwoordig fotografeer ik met een Canon Eos 350 met een 18/200mm lens.

Video is mij grote  hobby, instructie video’s op DVD en huwelijks reportages maken.  

Ik heb inmiddels een behoorlijke verzameling oude foto camera's.

Buiten de andere hobby’s die ik ook heb kan ik mijn tijd in de VUT goed besteden.